Supa cremă de ciuperci este, de departe, una dintre cele mai
bune supe-cremă pe care aș savura-o oricând cu o mână de crutoane presărate cu
usturoi și bine rumenite.
Este foarte ușor de pregătit, se face foarte repede cu doar
câteva ingrediente și are un gust nemaipomenit, mai ales dacă îi presărați
puțină nucșoară.
- 450 gr. ciuperci
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 buc. țelină
- 1 cartof
- 1 cub Delikat de pui
- 2 fire de mărar
- ½ linguriță boia dulce
- 1 vârf nucșoară
- 200 ml. lapte
- 250 ml. smântână de gătit
Pregătesc ciupercile pe care le spăl foarte rapid cu puțină
apă și le tai în cubulețe potrivite.
Toc, de asemenea, ceapa și cartoful, apoi mărunțesc bucățica
de țelină și cățelul de usturoi.
Călesc foarte puțin ceapa în 3-4 linguri cu ulei de măsline
până se înmoaie și devine sticloasă, pun usturoiul, iar după câteva secunde
adaug ciupercile peste care presar puțină sare și le las pe foc moderat până va
scade tot sucul lăsat.
După 5-10 minute cât s-au înmuiat ciupercile, adaug cubulețele
de cartofi, țelina, mărarul și boiaua dulce.
Dizolv cubulețul de Delikat în 500 ml. apă fierbinte, torn
supa obținută peste ciuperci, apoi acopăr vasul cu un capac și las legumele la
fiert timp de 15-20 de minute.
Când s-au înmuiat suficient adaug laptele și smântâna pentru
gătit, presar un praf de nucșoară și las oala să dea în câteva clocote.
Iau un blender vertical și pasez supa imediat ce o dau
deoparte.
Potrivesc gustul de sare, rumenesc câteva feliuțe subțiri de
ciuperci și pregătesc bolul de servit în care pun supa cremă, câțiva stropi de
smântână și crutoanele aromatizate cu usturoi.
Să aveți poftă!
Ce deliciu! Ziceam ca vara asta o las mai usor cu focul, dar asta se face repede, asa ca abia astept niste ciuperci proaspete! Si ce buna ar fi cu ciuperci de padure!
RăspundețiȘtergere