Simt o mare plăcere puțin vinovată când pregătesc acest
hamburger rapid însă nu mă pot abține, mai ales că nu am mai trecut pe la un
fast-food de nici nu mai știu cât timp.
Tentația a venit zilele trecute când eram la cumpărături și
am văzut într-un raft două bucăți de hamburger frumos ambalate în vid care nu
numai că arătau destul de apetisant, ieftine și de o foarte bună calitate. Nu
mai rămâne decât să le pregătesc rapid și să le savurez în liniște acasă
alături de o înghițitură de bere rece J.
- 2 buc. hamburger de vițel
- 2 chifle cu susan
- 2 frunze de salată
- 2 feliuțe brânză topită cheddar
- 5-6 rondele de ceapă roșie
- castraveciori murați
- sos barbeque
- maioneză
Încing foarte bine grătarul și așez cele două bucăți de
hamburger să se rumenească bine. Durează cam 5-6 minute pentru fiecare parte,
apoi îi scot pe o farfurie și îi acopăr cu o folie de aluminiu cât timp prăjesc
chiflele tăiate pe jumătate.
Amestec într-un bol maioneza cu sosul barbeque și întind cam
o lingură din amestec pe fiecare bucată de chiflă.
Așez o felie de salată peste care pun hamburger-ul, urmează
brânza cheddar, apoi câteva rondele de ceapă roșie și castraveciorii murați.
Se pot servi alături de o porție de cartofi wedges la cuptor
cu sos barbeque, remoulade sau ketchup.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu