11 martie 2016

HAMBURGER RAPID


Simt o mare plăcere puțin vinovată când pregătesc acest hamburger rapid însă nu mă pot abține, mai ales că nu am mai trecut pe la un fast-food de nici nu mai știu cât timp.

Tentația a venit zilele trecute când eram la cumpărături și am văzut într-un raft două bucăți de hamburger frumos ambalate în vid care nu numai că arătau destul de apetisant, ieftine și de o foarte bună calitate. Nu mai rămâne decât să le pregătesc rapid și să le savurez în liniște acasă alături de o înghițitură de bere rece J.


Ingrediente:

  • 2 buc. hamburger de vițel
  • 2 chifle cu susan
  • 2 frunze de salată
  • 2 feliuțe brânză topită cheddar
  • 5-6 rondele de ceapă roșie
  • castraveciori murați
  • sos barbeque
  • maioneză




Încing foarte bine grătarul și așez cele două bucăți de hamburger să se rumenească bine. Durează cam 5-6 minute pentru fiecare parte, apoi îi scot pe o farfurie și îi acopăr cu o folie de aluminiu cât timp prăjesc chiflele tăiate pe jumătate.







Amestec într-un bol maioneza cu sosul barbeque și întind cam o lingură din amestec pe fiecare bucată de chiflă.
Așez o felie de salată peste care pun hamburger-ul, urmează brânza cheddar, apoi câteva rondele de ceapă roșie și castraveciorii murați.





Se pot servi alături de o porție de cartofi wedges la cuptor cu sos barbeque, remoulade sau ketchup.



Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu