19 martie 2016

PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ


Cu doar câteva ingrediente și puțină răbdare, vă puteți prepara acasă cea mai bună plăcintă cu brânză sărată.



Ingrediente:
  • un pachet foi fine de plăcintă
  • 350 gr. telemea de vacă
  • 4 ouă
  • 500 gr. smântână
  • 150 gr. unt









Prima etapă din preparatul de astăzi presupune ungerea unei tăvi termorezistente cu un strat generos de unt.

Este foarte important să scot foile de plăcintă cu maxim o jumătate de oră înainte din congelator pentru a nu avea timp să se usuce. Sunt foarte delicate și astfel evităm lipirea lor ceea ne nu ne va permite să le ungem individual.

Rad brânza pe răzătoarea cea mare după care o amestec cu 200 de grame de smântână și un ou.


Încep să ung câte o foaie de plăcintă cu unt topit adăugând una peste alta 4 foi, întind uniform un sfert din compoziția de brânză cu smântână pe toată suprafața și formez un rulou care să îmi intre în tavă pe de-a lungul. Trebuie lucrat destul de repede, eventual putem avea la îndemână un prosop umed cu care să acoperim foile nefolosite încă până la montare.


Am estimat astfel că voi forma 4 rulouri din tot pachetul de foi și amestecul de brânză obținut.

Le înțep cu o furculiță din loc în loc, și adaug o tușă finală de unt pe deasupra.

Într-un castron separat bat cele 3 ouă rămase cu 300 gr. de smântână apoi le răstorn peste rulourile cu brânză cât să le acopere peste tot.


Cuptorul este deja încins la 190° și las plăcinta să se coacă astfel pentru aproximativ o oră și jumătate.


Spre sfârșit reduc încă puțin temperatura cât să fiu sigură că se pătrunde suficient și nu se arde dedesubt.


Plăcinta a crescut foarte frumos. Crusta de deasupra este nemaipomenită și are un strat suficient de brânză pentru gustul meu.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu