Cu doar câteva ingrediente și puțină răbdare, vă puteți
prepara acasă cea mai bună plăcintă cu brânză sărată.
Ingrediente:
- un pachet foi fine de plăcintă
- 350 gr. telemea de vacă
- 4 ouă
- 500 gr. smântână
- 150 gr. unt
Prima etapă din preparatul de astăzi presupune ungerea unei
tăvi termorezistente cu un strat generos de unt.
Este foarte important să scot foile de plăcintă cu maxim o
jumătate de oră înainte din congelator pentru a nu avea timp să se usuce. Sunt
foarte delicate și astfel evităm lipirea lor ceea ne nu ne va permite să le
ungem individual.
Rad brânza pe răzătoarea cea mare după care o amestec cu 200
de grame de smântână și un ou.
Încep să ung câte o foaie de plăcintă cu unt topit adăugând
una peste alta 4 foi, întind uniform un sfert din compoziția de brânză cu
smântână pe toată suprafața și formez un rulou care să îmi intre în tavă pe
de-a lungul. Trebuie lucrat destul de repede, eventual putem avea la îndemână
un prosop umed cu care să acoperim foile nefolosite încă până la montare.
Am estimat astfel că voi forma 4 rulouri din tot pachetul de
foi și amestecul de brânză obținut.
Le înțep cu o furculiță din loc în loc, și adaug o tușă
finală de unt pe deasupra.
Într-un castron separat bat cele 3 ouă rămase cu 300 gr. de
smântână apoi le răstorn peste rulourile cu brânză cât să le acopere peste tot.
Cuptorul este deja încins la 190° și las plăcinta să se
coacă astfel pentru aproximativ o oră și jumătate.
Spre sfârșit reduc încă puțin temperatura cât să fiu sigură
că se pătrunde suficient și nu se arde dedesubt.
Plăcinta a crescut foarte frumos. Crusta de deasupra este
nemaipomenită și are un strat suficient de brânză pentru gustul meu.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu