Am primit un minunat aparat de făcut paste de casă și sunt
atât de încântată încât m-am și grăbit să pregătesc o rețetă de ravioli cu
busuioc și sos de ciuperci.
Ingrediente:
Pentru paste:
- 200 gr. făină
- 2 ouă
- 1 lingură de ulei de măsline
- o mână de busuioc proaspăt
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 200 gr. carne tocată de vită
- ½ ceapă
- ulei de măsline
Pentru sos:
- 2 ciuperci
- ½ ceapă
- 2 căței de usturoi
- 400 gr. roșii conservate
- busuioc proaspăt
Într-un mojar pasez foarte bine câteva frunze de busuioc cu
puțină sare până devin ca o pastă, apoi le omogenizez cu o lingură de ulei de
măsline.
Pun într-un robot făina, ouăle și busuiocul pregătit cu ulei
de măsline, apoi le amestec rapid.
Scot aluatul din robot, îl învelesc într-o folie de plastic
și îl las la frigider pentru 15-20 de minute.
Este timpul să pun la călit o jumătate de ceapă tăiată
foarte mărunt și carnea tocată care vor fi gata în maxim 5-10 minute. Asezonez
cu puțină sare și un vârf de oregano uscat. Le las puțin să se răcorească, cât
timp întind foile de paste.
Le decupez cu un inel, apoi le umplu cu amestecul răcit de
carne și folosesc o pensulă cu puțin albuș pentru a le împături frumos.
Mi-au ieșit cam 40 de bucăți pe care le las deoparte 20 de
minute cât să se usuce puțin.
Între timp pregătesc sosul de ciuperci.
Le călesc alături de
o jumătate de ceapă și usturoiul mărunțit.
Adaug roșiile din conservă, le pasez cu grijă pentru a
obține un sos destul de omogen și le las pe foc timp de câteva minute. La final
adaug 2 frunze de busuioc tocate destul de fin.
Între timp am pus pe aragaz o oală cu apă și sare pentru
ravioli. Când va da în clocot îi adaug și îi las să se fiarbă timp de 10
minute.
Consider că pentru prima încercare de ravioli făcuți în casă,
am reușit o rețetă excepțională ținând cont că imediat m-am repezit la o porție
suplimentară…J
Imaginați-vă că abia atunci mi-am adus aminte să presar
puțin parmezan de poftă ce îmi era…
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu