24 martie 2016

RAVIOLI CU BUSUIOC ȘI SOS DE CIUPERCI


Am primit un minunat aparat de făcut paste de casă și sunt atât de încântată încât m-am și grăbit să pregătesc o rețetă de ravioli cu busuioc și sos de ciuperci.


Ingrediente:

Pentru paste:
  • 200 gr. făină
  • 2 ouă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • o mână de busuioc proaspăt
  • un praf de sare

Pentru umplutură:
  • 200 gr. carne tocată de vită
  • ½ ceapă
  • ulei de măsline

Pentru sos:
  • 2 ciuperci
  • ½ ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 400 gr. roșii conservate
  • busuioc proaspăt

Într-un mojar pasez foarte bine câteva frunze de busuioc cu puțină sare până devin ca o pastă, apoi le omogenizez cu o lingură de ulei de măsline.


















Pun într-un robot făina, ouăle și busuiocul pregătit cu ulei de măsline, apoi le amestec rapid.
Scot aluatul din robot, îl învelesc într-o folie de plastic și îl las la frigider pentru 15-20 de minute.


















Este timpul să pun la călit o jumătate de ceapă tăiată foarte mărunt și carnea tocată care vor fi gata în maxim 5-10 minute. Asezonez cu puțină sare și un vârf de oregano uscat. Le las puțin să se răcorească, cât timp întind foile de paste.


Le decupez cu un inel, apoi le umplu cu amestecul răcit de carne și folosesc o pensulă cu puțin albuș pentru a le împături frumos.
Mi-au ieșit cam 40 de bucăți pe care le las deoparte 20 de minute cât să se usuce puțin.

Între timp pregătesc sosul de ciuperci. 


Le călesc alături de o jumătate de ceapă și usturoiul mărunțit.
Adaug roșiile din conservă, le pasez cu grijă pentru a obține un sos destul de omogen și le las pe foc timp de câteva minute. La final adaug 2 frunze de busuioc tocate destul de fin.

Între timp am pus pe aragaz o oală cu apă și sare pentru ravioli. Când va da în clocot îi adaug și îi las să se fiarbă timp de 10 minute.

Consider că pentru prima încercare de ravioli făcuți în casă, am reușit o rețetă excepțională ținând cont că imediat m-am repezit la o porție suplimentară…J
Imaginați-vă că abia atunci mi-am adus aminte să presar puțin parmezan de poftă ce îmi era…

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu