Supa cremă de linte este o alternativă foarte hrănitoare și
gustoasă pentru una din zilele de post. Fiind una dintre preferatele mele ca și
supă cremă, am ales să vă împărtășesc astăzi rețeta mea care se prepară destul
de repede și foarte ușor.
- 200 gr. linte verde
- 1 buc. rădăcină pătrunjel (20 gr.)
- 1 buc. țelină (20 gr.)
- 1 morcov (15 gr.)
- 1 ceapă (20 gr.)
- 1 cartof (150 gr.)
- 3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- ½ linguriță chimen măcinat
- sare și piper
Pentru început călesc în puțin ulei de măsline ceapa,
morcovul, pătrunjelul și țelina tocate grosier.
După câteva minute pun și doi căței de usturoi tăiați
feliuțe, amestec de câteva ori și adaug lintea.
Urmează să adaug cartoful tăiat cubulețe apoi umplu oala cu
2 litri de apă fiartă separat.
Las supa la fiert acoperită cu un capac pentru 20-25 de
minute. Din când în când mai amestec puțin și verific dacă lintea este fiartă.
Când este aproape gata, asezonez cu sare și piper, adaug
ultimul cățel de usturoi tăiat mărunt și chimenul măcinat. O mai las cinci minute și o dau deoparte.
Folosesc un blender vertical și pasez foarte bine legumele
până se omogenizează iar supa capătă un aspect destul de cremos.
Mie îmi place foarte mult să o mănânc alături de crutoane și
uneori cu 2-3 ardei iuți, dar se poate savura la fel de bine și cu o lipie, cu
un plus de lămâie, sau chili adăugat pentru o notă mai picantă.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu