Nu demult i-am pregătit unei prietene o rețetă pe cât de
simplă, pe atât de delicioasă - tagliatelle cu creveți.
·
150 gr. tagliatelle
·
200 gr. creveți decorticați
·
50 gr. unt
·
250 ml. smântână de gătit
·
zeama de la o jumătate de lămâie
·
5 - 6 căței de usturoi
·
4 - 5 roșii cherry
·
o legătură de pătrunjel
·
2 - 3 frunze de busuioc
·
sare, piper, praf de chili
·
2 linguri de ulei de măsline
Este indicat să aveți toate ingredientele aproape pentru că
pregătirea rețetei durează maxim 10 minute și o să trebuiască să le avem pe
toate la îndemână.
Pun pe foc o oală cu 2 litri de apă și sare in care o să
fierb pastele pentru 5 minute. Am ales de această dată tagliatelle cu plante
aromate care vor da un gust deosebit.
Pregătesc o tigaie în care încing uleiul de măsline cu
jumătate din cantitatea de unt și adaug creveții pe care îi las să își schimbe
culoarea și să se rumenească puțin pentru maxim 3-4 minute.
Adaug zeama de lămâie și usturoiul pisat foarte mărunt. Nu
le mai las decât un minut, pun restul de unt și smântâna pentru gătit pe care o
scosesem din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
Amestec mereu cu focul dat foarte încet până ce sosul se
îngroașă puțin, apoi adaug și roșiile tăiate.
Condimentez cu sare, piper și un praf de chili după care dau
tigaia deoparte.
Pastele sunt și ele gata. Le strecor apoi le adaug peste
sosul de smântână cu creveți.
Presar pătrunjelul și o frunzuliță de busuioc tocate fin,
amestec bine și pregătesc farfuriile cu nerăbdare.
Nu pot decât să vă povestesc cum au ieșit. O aromă foarte
fină de usturoi și plante aromatice, niște paste bogate în sosul cremos de
smântână și nu în ultimul rând creveții delicioși.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu