Eu tot nu înțeleg de ce toată lumea se teme de pregătirea
salatei de icre. Mai ales că ne întâlnim cu ea încă de mici copii. Să-mi spună
cineva că nu a amestecat icrele de Sărbători pe la 8- 10 ani ca să îi fie mamei
de ajutor… Sau că nu a amestecat maioneza cu lingura de lemn până făcea „scurtă”
la mână J.
Este adevărat că mai nou preferăm să cumpărăm o cutiuță de 80
gr. sau 200 gr. de icre gata preparate însă nu se compară nici pe departe cu
cele făcute în casă. Bineînțeles că acum avem mixerul la îndemână și ne e mult
mai ușor, dar ce satisfacție mai mare să ai atunci când ți se taie salata și te
întorci la lingură ca să simți acea plăcere de real succes când începi dintr-o
parte a castronului să o repari ușor cu ajutorul unei felii de pâine înmuiată
în apă sau cu puțin griș fiert.
Vă invit la o porție de „amintiri” cu gust de știucă și
crap.
Ingrediente:
·
1 lingură icre de știucă- 25 gr.
·
1 lingură icre de crap- 25 gr.
·
zeama de la o jumătate de lămâie
·
400 ml. ulei
·
1 lingură de griș fiert
·
3 linguri apă minerală
Pun în bol cele două tipuri de icre și le mixez puțin cât să
se desfacă și să pot înlătura cu ușurință vreo pieliță rămasă.
Încep să adaug uleiul foarte puțin la început, apoi din ce
în ce mai mult dar tot în fir subțire astfel încât să nu mi se taie. După ce am
pus jumătate din cantitatea de ulei adaug câte puțin din zeama de lămâie, un
strop de apă minerală și iar ulei, alternând cu aceste ingrediente de încă vreo
două ori.
Salata se va albi și va avea o consistență mult mai omogenă.
Continui să amestec până ce voi termina toată cantitatea de ulei.
Să nu credeți că nu mi s-a tăiat și mie la un moment dat,
însă am reparat-o cât ai clipi cu grișul fiert și o feliuță mică de pâine
înmuiată în apă rece.
Cam asta a fost tot. Și dacă mă gândesc puțin, din 50 gr. de
icre brute, mi-au ieșit cam 500 de grame de icre preparate. O să mai mănânc și
mâine cu o bucată de pâine proaspătă.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu