Astăzi mâncăm sănătos. Am pregătit o salată de rucola cu
jambon numai bună pentru un mic dejun proaspăt și viu colorat.
Este adevărat că nu prea mă omor cu salatele, însă atunci
când mi se face dor de ele, mă bucur ca un copil de înghețata care trebuie
mâncată rapid ca să nu se topească.
·
60 gr. salată de rucola
·
20 gr. jambon
·
4 roșii cherry
·
1 buc. castravete 4 cm.
·
zeama de la o jumătate de lămâie
·
1 lingură ulei de măsline
·
2 linguri cu semințe de rodie
·
parmezan
·
sare după gust
Spăl salata și o las să se scurgă într-o strecurătoare.
Tai roșiile în jumătate, feliuțe de castravete, iar apoi
scutur semințele de la o jumătate de rodie.
Amestec salata de rucola cu legumele și o așez pe o
farfurie.
Pregătesc un dressing din zeama de lămâie, ulei și un strop
de sare pe care îl torn deasupra.
Este momentul să așez bucățelele de jambon, răzuiesc
felii subțiri de parmezan cu ajutorul unui curățător de legume, apoi presar
câteva semințe de rodie.
O servesc împreună cu un ou poșat pentru 3 minute și
jumătate.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu