6 martie 2016

SALATĂ DE RUCOLA CU JAMBON



Astăzi mâncăm sănătos. Am pregătit o salată de rucola cu jambon numai bună pentru un mic dejun proaspăt și viu colorat.
Este adevărat că nu prea mă omor cu salatele, însă atunci când mi se face dor de ele, mă bucur ca un copil de înghețata care trebuie mâncată rapid ca să nu se topească.


Ingrediente:

·         60 gr. salată de rucola

·         20 gr. jambon
·         4 roșii cherry
·         1 buc. castravete 4 cm.
·         zeama de la o jumătate de lămâie
·         1 lingură ulei de măsline
·         2 linguri cu semințe de rodie
·         parmezan
·         sare după gust





Spăl salata și o las să se scurgă într-o strecurătoare.

Tai roșiile în jumătate, feliuțe de castravete, iar apoi scutur semințele de la o jumătate de rodie.

Amestec salata de rucola cu legumele și o așez pe o farfurie.

Pregătesc un dressing din zeama de lămâie, ulei și un strop de sare pe care îl torn deasupra. 

Este momentul să așez bucățelele de jambon, răzuiesc felii subțiri de parmezan cu ajutorul unui curățător de legume, apoi presar câteva semințe de rodie.

O servesc împreună cu un ou poșat pentru 3 minute și jumătate.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu