12 martie 2016

CHEESECAKE CU PORTOCALE ȘI FRUCTUL PASIUNII


Rețeta de cheesecake cu portocale și fructul pasiunii este foarte simplă și destul de ușoară. Nu necesită gătire la cuptor, iar crema de brânză este extrem de fină și răcoroasă alături de jeleul de fructul pasiunii care întregește gustul acestui desert.


Ingrediente:

Pentru blat:
  • 250 gr. biscuiți de ovăz cu fulgi de ciocolată
  • 80 gr. unt

Pentru cremă:
  • 250 gr. brânză ricotta
  • 200 ml. smântână pentru frișcă
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 10 gr. gelatină
  • sucul de la 2 portocale

Pentru jeleu:
  • 4 buc. fructul pasiunii
  • 100 ml. suc de portocale
  • 5 gr. gelatină

Folosesc un robot pentru a mărunți biscuiții de ovăz. Adaug untul pe care l-am topit parțial în cuptorul cu microunde (10 secunde) și mai amestec pentru câteva secunde doar cât să se încorporeze uniform.


Tapetez o tavă de tort cu diametrul de 24 cm. cu folie alimentară și răstorn amestecul de biscuiți cu unt. Apăs ușor cu o lingură pentru a forma un blat compact și las tava în frigider până acesta se va întări puțin.

Storc zeama de la cele două portocale și pun gelatina la hidratat pentru cinci minute în 2-3 linguri de apă rece.


Între timp mixez crema de brânză cu zahărul pentru câteva secunde, adaug smântâna de frișcă și le bat împreună până ce compoziția devine omogenă și foarte fină.


Încălzesc puțin sucul de portocale în care dizolv gelatina înmuiată în prealabil în apă, îl las 5 minute să se răcorească, apoi îl încorporez foarte ușor în cremă. Torn amestecul peste blatul de biscuiți și las tava la frigider, de această pentru cel puțin o oră, timp suficient cât să se întărească și crema.


Pregătesc jeleul de fructul pasiunii. Tai fructele în două, scot pulpa acestora cu o linguriță și folosesc o strecurătoare în care o apăs bine pentru a înlătura semințele. Sunt destul de multe și astfel voi păstra doar sucul și câteva semințe pentru decor. 
Hidratez gelatina pe care o dizolv apoi în 100 ml de suc de portocală pe care l-am încălzit foarte puțin.

Îl adaug peste sucul de fructul pasiunii și răstorn jeleul peste crema răcită.

Am ornat cheesecake-ul meu cu felii de portocală și coajă confiată și credeți-mă că abia dacă am mai apucat să fac un instantaneu unei ultime felii.



Să aveți poftă!

Un comentariu: