Rețeta de cheesecake cu portocale și fructul pasiunii este
foarte simplă și destul de ușoară. Nu necesită gătire la cuptor, iar crema de
brânză este extrem de fină și răcoroasă alături de jeleul de fructul pasiunii
care întregește gustul acestui desert.
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru cremă:
- 250 gr. brânză ricotta
- 200 ml. smântână pentru frișcă
- 100 gr. zahăr pudră
- 10 gr. gelatină
- sucul de la 2 portocale
Pentru jeleu:
- 4 buc. fructul pasiunii
- 100 ml. suc de portocale
- 5 gr. gelatină
Folosesc un robot pentru a mărunți biscuiții de ovăz. Adaug
untul pe care l-am topit parțial în cuptorul cu microunde (10 secunde) și mai
amestec pentru câteva secunde doar cât să se încorporeze uniform.
Tapetez o tavă de tort cu diametrul de 24 cm. cu folie
alimentară și răstorn amestecul de biscuiți cu unt. Apăs ușor cu o lingură
pentru a forma un blat compact și las tava în frigider până acesta se va întări
puțin.
Storc zeama de la cele două portocale și pun gelatina la
hidratat pentru cinci minute în 2-3 linguri de apă rece.
Între timp mixez crema de brânză cu zahărul pentru câteva
secunde, adaug smântâna de frișcă și le bat împreună până ce compoziția devine
omogenă și foarte fină.
Încălzesc puțin sucul de portocale în care dizolv gelatina
înmuiată în prealabil în apă, îl las 5 minute să se răcorească, apoi îl
încorporez foarte ușor în cremă. Torn amestecul peste blatul de biscuiți și las
tava la frigider, de această pentru cel puțin o oră, timp suficient cât să se
întărească și crema.
Pregătesc jeleul de fructul pasiunii. Tai fructele în două,
scot pulpa acestora cu o linguriță și folosesc o strecurătoare în care o apăs
bine pentru a înlătura semințele. Sunt destul de multe și astfel voi păstra
doar sucul și câteva semințe pentru decor.
Hidratez gelatina pe care o dizolv
apoi în 100 ml de suc de portocală pe care l-am încălzit foarte puțin.
Îl adaug peste sucul de fructul pasiunii și răstorn jeleul
peste crema răcită.
Am ornat cheesecake-ul meu cu felii de portocală și coajă
confiată și credeți-mă că abia dacă am mai apucat să fac un instantaneu unei
ultime felii.
Să aveți poftă!
Deli!
RăspundețiȘtergere