29 noiembrie 2016

TIRAMISU LA PAHAR


A trecut o veșnicie de când nu am mai pregătit un tiramisu la pahar, așa încât mă grăbesc să vă împărtășesc rețeta mea rapidă, cât se odihnește la frigider în așteptarea prietenilor care vor degusta cu plăcere acest desert inconfundabil, agreat de toată lumea.

26 noiembrie 2016

COTLET DE PORC CU PIURE GRATINAT DE CARTOFI DULCI ȘI CEAPĂ CARAMELIZATĂ


Pentru prânzul de azi am pregătit un cotlet de porc cu piure gratinat de cartofi dulci și o garnitură rapidă de ceapă caramelizată cu ardei gras.

Nu îmi lipsește niciodată din casă salata de sfeclă roșie cu hrean, așa încât am adăugat puțină smântână peste ea, și, cu ajutorul unui blender, am obținut un delicios sos acrișor ce merge foarte bine alături de friptura din farfurie.

21 noiembrie 2016

PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE ZAHĂR ARS


Nu știu de ce, dar de fiecare dată când am mai multe ouă prin frigider, mă trece gândul la un tort de mere cu cremă de zahăr ars sau la prăjitură cu cremă de zahăr ars.

S-a nimerit să fie o zi mai plină, așa încât m-am decis în ultimul moment să încropesc o prăjitură rapidă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și apetisantă.

Ne place tuturor și nu o putem refuza niciodată, mai ales că este extrem de dulce și foarte aromată, datorită siropului de zahăr ars.

20 noiembrie 2016

SFOGLIATELLA


Îmi doream de mult timp să pregătesc această rețetă de sfogliatella care este un excelent produs italian de patiserie cu o umplutură fină de ricotta și griș cu scorțișoară și multă coajă de portocale confiată.

Foietajul crocant și multitudinea de foițe ce formează minunata scoică modelată cu răbdare și pasiune din aluatul făcut în casă mă încântă atât de mult încât mă grăbesc să vă împărtășesc această rețetă deosebită.

16 noiembrie 2016

COAJĂ DE PORTOCALĂ CONFIATĂ


Avem portocalele la îndemână tot timpul anului, iar eu sunt o mare amatoare de dulciuri care să conțină atât coajă de citrice proaspete cât și coajă de portocală sau de lămâie confiată.

Se pregătesc folosind același procedeu foarte simplu și la îndemâna oricui, se pot păstra la rece într-un borcan împreună cu siropul rezultat sau se pot usca pentru câteva ore după care se pun într-o cutie închisă bine și rezistă, de asemenea, un timp destul de îndelungat.

FILE DE COD CU CREVEȚI ȘI OREZ BASMATI


Printre meniurile rapide, elegante și foarte ușor de pregătit, se află după părerea mea și acest file de cod cu creveți și orez basmati.

Mă regăsesc printre iubitorii de pește, iar pentru astăzi am ales această rețetă cu pește alb ce sper să vă placă și să o gătiți cu plăcere acasă datorită complexității extrem de reduse și a rezultatului demn de aprecieri pozitive care vă vor încununa cu succes o cină sănătoasă reușită.

14 noiembrie 2016

TORT PĂDUREA NEAGRĂ


Am ales să pregătesc tortul Pădurea Neagră pentru aniversarea mamei de acum câteva zile fiind sigură de gustul excepțional dintre blatul pufos de cacao și frișca naturală combinate cu vișinele acrișoare pe care le-am marinat în vișinată și un strop de coniac.

Cred că este cel mai simplu tort pe care îl puteți pregăti din foarte puține ingrediente și vă puteți lăuda cu un tort extrem de reușit ce va răsfăța chiar și cele mai pretențioase gusturi.

6 octombrie 2016

CIORBĂ DE PERIȘOARE ACRITĂ CU BORȘ


Ciorba de perișoare acrită cu borș este îndrăgită de toată lumea.

De cele mai multe ori pregătim ciorba de perișoare din carne de porc, alteori cu amestec din vită și porc, sau doar din carne de pui, și o putem acri la fel de bine cu zeamă de lămâie, oțet sau delicioasa zeamă de varză preferată în unele regiuni ale țării noastre.

Vă prezint în cele ce urmează rețeta mea de azi cu ciorba de perișoare pregătită din amestec de carne de vită și porc pe care am însuflețit-o cu un rasol de vită și minunatul borș de tărâțe.

4 octombrie 2016

CHEESECAKE CU MIERE ȘI IAURT


Îmi este foarte greu să refuz o felie de cheesecake. De fiecare dată mă gândesc la ce voi alege din gusturile infinite și combinațiile surprinzătoare pe care le poți folosi alături de o cremă de brânză, de la fructele proaspete și până la aromele dulci de vanilie sau ciocolată cu frișcă, gelatină sau ouă în funcție de metoda prin care mă decid să îl pregătesc - la rece sau la cuptor.

Azi, însă, m-am decis la un cheesecake foarte simplu cu miere și iaurt, extrem de fin și de delicat, fiind inspirată și de ouăle bio de țară pe care le aveam în frigider.

Deși evitați să îl preparați, în favoarea celui pregătit rapid și fără coacere, vă sfătuiesc să îl încercați măcar o dată. Dacă va sta suficient la frigider, vă veți bucura la fel de mult și nu veți fi dezamăgiți de desertul excepțional, fin și foarte cremos din farfurie care vă va încânta invitații.

VRĂBIOARĂ DE VIȚEL CU SOS GORGONZOLA ȘI CARTOF COPT


Sunt o mare amatoare de carne de vită și nu ezit niciodată când este vorba să aleg o bucată bună de carne pentru o friptură reușită.

Prin urmare, am ales pentru astăzi vrăbioara de vițel de lapte pe care o pregătesc alături de un cartof copt, sos gorgonzola și o delicioasă reducție de oțet balsamic care întregește pe deplin combinațiile din farfurie.

Toată lumea se ferește să o gătească acasă, dar, dacă stau să mă gândesc bine, acest gen de carne se face cel mai rapid și fără prea multă bătaie de cap, iar gustul ei și calitatea recunoscută a cărnii de vițel vă garantează negreșit un meniu de excepție cu iz de sărbătoare de fiecare dată.

29 septembrie 2016

PÂINE CU FĂINĂ DE SECARĂ, MĂSLINE ȘI CAȘCAVAL


Am făcut iarăși pâine de casă. Nu orice pâine, ci una mai specială cu făină de secară, măsline verzi și cașcaval.

Este extrem de consistentă și are un gust deosebit datorat combinației de mai sus la care am adăugat câteva semințe de chimen pentru o nuanță subtilă de arome suplimentare.

Prin culoarea ei arămie acoperită din loc în loc cu un praf de făină, coaja groasă și crocantă, precum și miezul puțin umed și destul de pufos, această pâine se află în preferințele mele, fiind de departe câștigătoare în lupta cu variantele diverse de pâine cu făină integrală sau de secară pe care le mai cumpăr uneori.

Nu vă grăbiți să o tăiați imediat ce ați preparat-o. Lăsați-o cuminte să aștepte pe un grătar sau pe un fund de lemn câteva ore bune, sau peste noapte, pentru a simți pe deplin gustul adevărat al acestei pâinici speciale și îmi veți da dreptate, mai ales dacă vă plac măslinele verzi umplute cu ardei.

22 septembrie 2016

PATEURI CU BRÂNZĂ ȘI FOIETAJ DE CASĂ


Cum să reziști în fața unor pateuri cu brânză și foietaj de casă?!… 

Părerea mea este că ele sunt făcute special pentru pofticioși și pentru…micul dejun - dar nu al celor care sunt la dietă.

Nu de alta, dar cum să treacă neobservate când miros de la o poștă și arată atât de bine foile bine structurate și rumene încât nu le poți rezista.

Sunt interzise celor care doresc să slăbească deoarece sunt pline de unt, nelipsit dacă îți dorești un foietaj de calitate, dar de cele mai multe ori sunt binevenite și foarte consistente pentru un mic dejun frugal de la patiseria din colțul blocului sau de lângă birou.

ALUAT DE FOIETAJ FĂCUT ÎN CASĂ


Am ”învățat” să pregătesc foietajul de casă încă de mică privind la mama care face și acum cele mai bune prăjituri cu osânză din lume.

Abia când am fost la casa mea și m-am încumetat în ale bucătăriei, am pus în practică împachetările de rigoare cu repetările aferente și semnele cu una, două sau trei găuri însemnând ordinea bucăților misterioase cu osânză din belșug care își așteptau cuminți în frigider următoarea pliere ”numerotată”.

Vremurile ne permit iar timpul foarte scurt pe care îl avem acum la dispoziție ne îndeamnă să cumpărăm din comerț un pachet cu aluat de foietaj, economisind astfel cu mult din timpul pe care l-am petrece în bucătărie.

Mi se întâmplă și mie uneori, dar, credeți-mă că la anumite rețete merită cu vârf și îndesat să pregătiți unul acasă care are cu siguranță un alt gust dacă folosiți unt cu cel puțin 80% grăsime și nu margarină.

20 septembrie 2016

CUPCAKES CU LEMON CURD ȘI BEZEA ITALIANĂ


Am pregătit mai devreme un bol consistent de lemon curd cu gândul la un desert răcoritor și dulce, oscilând încă între o tartă cu lămâie și bezea sau brioșe pufoase și apetisante pe care le îndrăgesc foarte mult.

Ador aceste cupcakes în care se ascunde surpriza acrișoară de lemon curd , iar bezeaua italiană de deasupra completează cu succes gustul și imaginea care te îmbie să mai întinzi mâna pe platou încă o dată fără riscul de a te sătura imediat de prea multe prăjituri.

LEMON CURD


Probabil v-ați întrebat deseori ce este lemon curd și cât de greu se prepară. Ei bine, este o cremă lesne de pregătit pe care o puteți asocia cu foarte multe deserturi din bezea, torturi cu frișcă și diverse tipuri de fructe sau brioșe pufoase cu vanilie sau lămâie.

Nu conține făină ori amidon și se face folosind doar gălbenușuri sau ouă întregi, unt, zahăr, coajă rasă și suc de lămâie din belșug, acesta, fiind unul dintre motivele pentru care crema este foarte intensă, răcoritoare și fină, neputând fi consumată ca atare, ci doar în combinație cu un alt desert potrivit, în funcție de preferințele fiecăruia.

14 septembrie 2016

LIMONADĂ CU PEPENE VERDE ȘI GHIMBIR


Am pregătit această limonadă cu pepene verde din cel mai dulce și gustos pepene verde pe care l-am ”cules” în ultimii trei ani direct de la un producător de la Dăbuleni.


Are o savoare de vară extrem de răcoritoare și este o variantă foarte bună pentru cei care adoră acest fruct și nu ezită să îl consume alături de ghimbir, lămâie și nelipsita mentă care îi aduce o notă aparte.

13 septembrie 2016

LAVA CAKE


Am mâncat lava cake de foarte multe ori și de fiecare dată eram plăcut surprinsă de șiroiul gros și decadent al ciocolatei care se revărsa parcă în mod special pentru plăcerea mea nestăvilită de a gusta cu nesaț prima linguriță plină cu blat, cremă de ciocolată și înghețată.

Îmi imaginam, pe atunci, că acel cineva care pregătise prăjitura, pusese separat în interiorul ei bucăți de ciocolată sau o cremă de ciocolată care urma să se topească în cuptor și să fie descoperită de pofticioșii ca mine care nici măcar nu erau curioși să afle rețeta.

De atunci m-am mai documentat puțin și sunt câteva metode la fel de reușite, însă azi vă prezint ultima variantă pe care o încerc destul de des și se prepară foarte rapid - în doar o jumătate de oră, cu tot cu coacere.

12 septembrie 2016

ARDEI UMPLUȚI LA CUPTOR


Recunosc de fiecare dată că sunt înnebunită după ardeii grași pe care îi ador în orice combinație potrivită pentru rețetele de mic dejun, prânz sau cină, de la feliuțele proaspete, cărnoase și crocante de lângă omletă și până la mâncărurile pregătite cu ajutorul lor, ori ardeii umpluți la cuptor pe care i-aș mânca în fiecare zi fără să mă satur.

Au o dulceață aparte și un gust inconfundabil, așa încât deseori cumpăr carne proaspătă, fie ea de porc sau în combinație cu vită, și îi pregătesc cu nerăbdare fără să uit de smântâna cremoasă și grasă sau sosul de roșii nelipsit din farfurie.

11 septembrie 2016

SALAM DE BISCUIȚI


Mi s-a făcut dor zilele trecute de un desert al copilăriei mele – inconfundabilul salam de biscuiți. 

Avea un gust de neînlocuit cu multă esență de rom ce parcă o și simțeam în momentul în care am cumpărat biscuiții cu mintea deja la nespusa bucurie ce ne învăluia pe toți îngrămădindu-ne pe platoul plin de rondelele apetisante din care încă mai cădea praful de cacao ce nici nu apucase să învăluie bine salamul pregătit.

Cu toate acestea, voi încerca să îmbogățesc puțin rețeta sărăcăcioasă de atunci în ingrediente, cum facem toți acum, când avem la îndemână mai multe opțiuni, și voi înlocui margarina cu unt, alături de rahatul multicolor cu aromă de fructe și cacao, nucă, scorțișoară și, bineînțeles, puțin coniac.

8 septembrie 2016

RED VELVET - TORT CU SFECLĂ ROȘIE ȘI CREMĂ DE BRÂNZĂ


Tortul de Sfânta Maria trebuie să fie întotdeauna foarte special deoarece marea sărbătorită a familiei- MAMA, merită de fiecare dată o aniversare excepțională alături de familie și de prieteni.

Gândindu-mă la sănătatea ei și la un buchet minunat de trandafiri roșii, am fost inspirată destul de rapid și am decis să îi fac o surpriză cu un tort Red Velvet din sfeclă roșie cu cremă de brânză și trandafiri făcuți de mine fără prea multă îndemânare.

Are un gust deosebit și vă recomand să nu ezitați în a folosi la acest desert sfecla roșie care are o dulceață aparte și colorează natural blatul umed și foarte consistent pe care l-am pregătit.

SALATĂ DE ARDEI COPȚI CU USTUROI


Pregătesc în toată perioada anului salată de ardei copți cu usturoi fiind una dintre preferatele mele la orice mâncare proaspătă sau o friptură cu care să o pot asocia, așa încât odată cu sezonul acestora nu ratez niciodată ocazia și coc ardei din belșug pe care îi pun în punguțe potrivite și îi păstrez la congelator peste iarnă.

4 septembrie 2016

BUDINCĂ HAWAII CU TAPIOCA ȘI PEPENE GALBEN


Am pregătit această minunată budincă la sugestia prietenei mele Mirela ca o continuare a poveștilor culinare aduse de ea din îndepărtatul Hawaii cu nenumărate și delicioase rețete cum este acest desert pe care l-am numit sugestiv - budincă Hawaii cu tapioca și pepene galben.

Este adevărat că n-am gustat și bineînțeles că nici nu am pregătit până în acest moment tapioca, însă am fost plăcut surprinsă de biluțele gelatinoase și fără gluten care au fost baza budincii de astăzi în combinație cu pepenele galben pe care îl aveam prin frigider pregătit cu gândul la un desert răcoritor și foarte sănătos.

Se aseamănă cu o budincă de orez pe care vă invit să o pregătiți dacă vă doriți un desert foarte special și o puteți degusta fără doar și poate alături de orice fruct proaspăt pe care îl alegeți - mango, piersici, banane, portocale sau alte fructe exotice care să evidențieze pe deplin savoarea din cupa pregătită.

PRĂJITURĂ STARS OF THE NIGHT


Este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am pregătit în ultimul timp. Prăjitura Stars Of The Night cu blat crocant de bezea cu bucățele de nucă rumenită, cremă de vanilie și glazură de ciocolată a avut un succes răsunător și este deja preferata prietenilor mei din lista cu deserturi de casă de care ne-am bucurat împreună.

3 septembrie 2016

CHIFLE CU SUSAN


Vă sfătuiesc să pregătiți pâine acasă. Nimic nu se compară cu mirosul proaspăt de pâine caldă ce adună familia și prietenii aproape. Este un prilej foarte potrivit pentru a vă bucura împreună de acest miros inconfundabil care vă va umple bucătăria, iar satisfacția de a rupe cu mâna o bucată de pâine aburindă cu coaja crocantă și miezul pufos este greu de descris în cuvinte.

Personal, îmi era dor la întoarcerea din concediu de chiflele pe care le făcusem deja de câteva ori în cuptorul cel nou cu ventilație și m-am apucat rapid de pregătit câteva chifle pufoase și calde cu susan presărat pe deasupra.

28 iulie 2016

DOVLECEI PANE CU MUJDEI DE USTUROI ȘI IAURT


Eu nu rezist niciodată în fața unei farfurii pline cu dovlecei pane însoțiți din belșug de nelipsitul mujdei de usturoi și iaurt. Mănânc până la ultima bucățică, iar a doua zi mă gândesc cu poftă la cât de buni au fost și mă abțin cu greu să mai pregătesc o porție, de teamă să nu mă plictisesc de această gustare foarte sățioasă pe care o poate prepara oricine foarte ușor.

24 iulie 2016

TARTĂ CU CIOCOLATĂ


Mâncarea este un excelent mijlocitor între oameni. Fie ea aperitiv, ciorbă sau desert, este un prilej minunat de a împărtăși la o masă amintiri, întâmplări sau alte impresii, mai ales când cei alături de care te bucuri vin de pe diverse meleaguri ale țării.

Emoția care m-a cuprins cu doar câteva zile înainte de a-mi revedea într-o minunată locație de la Arieșeni colegii de liceu pe care nu i-am întâlnit de 28 de ani, a fost maximă și nu puteam rata ocazia de a-i surprinde cu ceva dulce pregătit de mine cu multă pasiune.

Mi-a fost greu să mă decid ce să fac astfel încât să satisfac toate gusturile, necunoscute de mine bineînțeles, dar au câștigat multicolorele macarons umplute cu diverse creme, checul cu fructe confiate și glazură de lămâie și, desigur, tarta cu ciocolată pe care nu o poate refuza nimeni.


Toate bucatele savurate împreună, de la pâinea cu ceapă și slănină afumată pregătită la grătar, grătarul pregătit spre final sub umbrelă din cauza ploii, pâinea țărănească de o jumătate de metru adusă de Moni de la Oradea, brânzica, ouăle bio sau legumele din grădină aduse de colegi, cârnații virșli din carne de capră gustați pentru prima oară cu această ocazie, pălinca, vișinata, sau vinul de casă, până la drob și deliciosul gulaș pregătit de Dana, toate au avut un gust de excepție pe care l-am savurat din plin cu tot sufletul meu plin de încântare, emoție și sensibilitate nerostită.

Sigur am uitat să menționez ceva care să nu mă fi impresionat prin gust, calitate sau companie deosebit de plăcută, dar subiectul acestei postări se vrea a fi o părticică din remember-ul unui week-end minunat pentru care le mulțumesc colegilor mei, mai ales după aprecierile deserturilor pregătite printre care s-a aflat și tarta de mai jos.

21 iulie 2016

TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI


Ce poate fi mai ușor de pregătit pentru o cină rapidă de post, și nu numai, decât o tocăniță de ciuperci cu mămăliguță.

Este un preparat extrem de simplu, iar gustul de ciuperci cu multă ceapă călită ușor și stinse cu puțin vin alb este absolut minunat.

13 iulie 2016

PUI CU URECHI DE LEMN


Am rămas datoare cu această rețetă de pui cu urechi de lemn pe care am savurat-o ieri alături de o minunăție de pui cu bambus și deliciosul orez cu legume.

Se pregătește ”la minut” dacă nu luăm în calcul timpul de hidratare al ciupercilor și are un gust aparte pe care îl puteți îmbogăți, în funcție de preferințe, și cu un sos de pește sau nelipsitul amestec chinezesc cu 5 condimente.

PUI CU BAMBUS


Din combinațiile diversificate de sărat cu dulce-acrișor sau picant, de la pui cu ananas sau pui cu aromă de pește și furnici în copac, precum și înghețată prăjită, am savurat întotdeauna cu plăcere preparatele chinezești și am devenit în timp un fan al lor gata să experimenteze și acasă secretul gustului unic și inconfundabil al bucătăriei asiatice.

Rețetele se pregătesc destul de rapid și sunt extrem de gustoase și sănătoase, iar ceea ce mă încântă de fiecare dată este explozia de arome pe care o creezi în farfurie din cel puțin două sau trei preparate pe care le alegi în funcție de preferințele personale.

Vă prezint mai jos una dintre rețetele pe care o ador de pui cu bambus pe care o puteți face foarte ușor într-o jumătate de oră în bucătăria proprie cu doar câteva ingrediente.

8 iulie 2016

FILE DE ȘALĂU PANE CU SPAGHETE DE DOVLECEL ȘI RONDELE DE CEAPĂ


Pregătesc destul de des pește și îmi era tare dor de acest file de șalău pe care o să-l fac astăzi pane cu mult sos de lămâie și pătrunjel, spaghete de dovlecel și rondele de ceapă pane - pentru că tot mi-a rămas niște aluat foarte gustos pe care nu mă îndur să-l irosesc.

Nu este deloc complicat, se prepară foarte rapid și chiar dacă nu aveți la îndemână cidru de mere, folosiți bere sau apă minerală rece cu același rezultat de succes.

7 iulie 2016

MACARONS CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ


Sunt celebre, fine și delicate, considerate de unii desertul suprem de un rafinament aparte indiferent de culoare, aromă sau umplutură.

Vă prezint mai jos macarons cu cremă de ciocolată - minunatele delicii apetisante pe care le-am admirat în reviste frumos colorate, în vitrinele cofetăriilor și la expozițiile de profil prezentate parcă în mod special pentru gurmanzii ca mine care nu ezită să le guste ori de câte ori au ocazia.

Dincolo de cele trei ingrediente de bază, albuș, zahăr și migdale măcinate, acest fabulos desert de excepție pare să aibă un secret bine ascuns pe care recunosc fără îndoială că l-am căutat destul de mult în documentările mele despre rețetă și metodă de preparare, de la calitatea ingredientelor, pregătirea propriu zisă (fie ea cu bezea franceză sau italiană), precum și timpul de uscare, timp de coacere și temperatură. Am găsit o mulțime de variante care, deși credeam la început că le-am respectat întocmai, nu dădeau rezultatele dorite.

4 iulie 2016

PULPĂ DE MIEL LA TAVĂ CU GRATEN DE CARTOFI DULCI


O friptură reușită nu are nevoie întotdeauna de prea multe ingrediente pentru a avea o savoare care să pună în valoare bucățica de carne din farfurie. Cu doar câteva plante aromatice putem obține un preparat deosebit care să ne fie pe plac alături de garnitura potrivită și sosul preferat.

Pulpa de miel la tavă cu graten de cartofi dulci este una din rețetele pe care le ador în orice perioadă a anului, mai ales că în zilele de Paști abia apuci să te bucuri de ea din cauza nenumăratelor preparate de sărbătoare de pe masă.

1 iulie 2016

ARIPIOARE CROCANTE LA CUPTOR


Am ales pentru astăzi o rețetă de aripioare crocante la cuptor cărora nu le putem rezista niciodată, mai ales dacă vin alături de o porție de cartofi wedges, sos barbeque sau nelipsita maioneză cu usturoi.

PANNA COTTA CU JELEU DE CĂPȘUNI


Fină și catifelată, panna cotta este, din punctul meu de vedere, cel mai spectaculos și ușor desert pe care îl putem realiza acasă, oricare ar fi aromele delicate cu care ne hotărâm să o înnobilăm.
Avem nevoie decât de puțină răbdare și exactitate în stabilirea cantităților în funcție de câte porții ne dorim, precum și de puțină atenție astfel încât să nu distrugem gelatina care este cu siguranță secretul acestei rețete.

30 iunie 2016

SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI


Supa cremă de ciuperci este, de departe, una dintre cele mai bune supe-cremă pe care aș savura-o oricând cu o mână de crutoane presărate cu usturoi și bine rumenite.
Este foarte ușor de pregătit, se face foarte repede cu doar câteva ingrediente și are un gust nemaipomenit, mai ales dacă îi presărați puțină nucșoară.

PIEPT DE PUI ”EN PAPILLOTE”


Gătitul la abur reprezintă pentru mine una dintre variantele foarte simple și extrem de lejere mai ales când nu ai timp pentru un preparat laborios care să fie gata rapid și să aibă o combinație de gusturi care să satisfacă toată familia.

Rețeta de azi întrunește pe deplin dorința mea de a obține un piept de pui ”en papillote” aromat și suculent alături de o garnitură destul de variată ce condimentează cu succes gustul final din farfuria bogată de astăzi.

29 iunie 2016

SALATĂ DE TON CU PORUMB


Deși îmi este foarte greu să mă decid ce variantă de rețetă cu ton să pregătesc de fiecare dată, astăzi am încropit o salată de ton cu porumb, foarte hrănitoare, pe care o ador în combinația prezentată mai jos.

23 iunie 2016

COȘULEȚE DIN FOIETAJ CU OU POȘAT, CAMEMBERT ȘI SPARANGHEL


Pare o rețetă destul de dificilă și foarte migăloasă pentru un brunch întârziat de duminică din cauza coșulețelor din foietaj pregătite dis de dimineață, dar credeți-mă că merită fiecare efort și minut petrecut cu plăcere în bucătărie pentru acest delicios și foarte consistent preparat de mic dejun.

Și apoi, dacă vă place să mai întârziați puțin în pat înainte de a mânca, coșulețele din foietaj se pot coace fără nicio problemă cu o seară înainte.
Dimineața următoare nu trebuie decât să continuați cu pașii următori, umpleți coșulețele reci și oricum mai trebuie introduse în cuptor la final pentru câteva minute pentru a se topi brânza Camembert.

CUPCAKES CU BANANE ȘI UNT DE ARAHIDE


Pentru cei care își doresc un desert deosebit cu care să se poată răsfăța într-un week-end alături de prieteni, am pregătit mai jos o rețetă de cupcakes cu banane și unt de arahide ce se prepară foarte ușor și are, fără doar și poate, un succes garantat.

21 iunie 2016

VARZĂ DULCE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


De fiecare dată când vreau să pregătesc o varză dulce la cuptor cu afumătură, caut o bucată foarte bună de costiță care mă înnebunește doar când mă gândesc la mirosul îmbietor ce îmi va umple bucătăria.

Este un preparat simplu de făcut cu doar două ingrediente de bază, ieftin și la îndemâna oricui dorește să obțină rapid o masă delicioasă și consistentă în familie.

CIORBĂ DE LOBODĂ


Primul gând pe care l-am avut zilele trecute când am admirat cu multă încântare minunata grădină foarte bine organizată și plină de flori și legume a părinților unei prietene foarte bune, a fost ciorba bogată de lobodă pe care ne-o pregătea bunica în fiecare primăvară când ne duceam în vacanță.

Pe lângă toate ”bunătățile” care mi-au fost oferite și pentru care le mulțumesc încă o dată și pe această cale, în mod special știind cu câtă satisfacție îmi place să gătesc cu ingrediente naturale și proaspete, în acel moment deja îmi lăsa gura apă imaginându-mi ciorba plină de lobodă și legume cu ”zdrențe” de ou a cărei rețetă o prezint mai jos.

20 iunie 2016

RULADĂ DE SOMON CU SOS DE MUȘTAR


Îmi place somonul foarte mult și îl cumpăr destul de des pentru a mai pregăti câte o rețetă din nenumăratele variante care îmi vin în minte pe moment și în funcție de ce am prin frigider.
Rulada de somon cu mărar și sos de muștar este printre preferatele mele, este delicioasă și poate fi preparată foarte ușor dacă aveți la îndemână doar câteva ingrediente.

19 iunie 2016

SALATĂ DE RIDICHI ALBE CU FENICUL ȘI CASTRAVEȚI


Îmi era dor de o salată de ridichi, și imediat ce am observat zilele trecute ridichile albe la raionul de legume, mi-am și conturat salata de ridichi cu fenicul și castraveți. Este foarte sănătoasă, nu este deloc iute și este o combinație care sigur nu vă va dezamăgi dacă vă plac ridichile.

COȘULEȚE DE CARTOFI CU LEGUME ȘI OU


Un mic dejun consistent petrecut împreună cu iubitul ne dă întotdeauna o bună dispoziție care ne ”hrănește” pentru toată ziua.

Este adevărat că o dimineață este și mai specială atunci când el este cel care ne surprinde cu o omletă cremoasă și un pahar de suc proaspăt, dar și noi la rândul nostru îl putem impresiona cu aceste coșulețe de cartofi cu legume și ou.

18 iunie 2016

CHEC CU FRUCTE CONFIATE ȘI GLAZURĂ DE LĂMÂIE


Checul cu fructe confiate și glazură de lămâie este una dintre variantele foarte reușite de desert consistent și răcoritor care însoțește perfect o ceașcă de cafea savurată alături de prietenii cu care puteți împărtăși în tihnă gândurile și întâmplările din ultima perioadă.

Glazura dulce și în același timp destul de acrișoară cu zeamă de lămâie ce acoperă pandișpanul pufos și moale bogat în fructe confiate și nucă te îmbie parcă să mai guști încă o felie și să rămâi cu această aromă plăcută la sfârșitul unei zile speciale petrecută cu multă plăcere ca și un party întârziat pe care îl aștepți cu nerăbdare și bună dispoziție.

SALATĂ HAWAII


Trebuie să recunosc că nu m-aș fi gândit până acum să folosesc într-o salată avocado rumenit puțin împreună cu legumele calde care au însoțit rucola în minunata salată pe care am creat-o împreună cu Mirela, prietena mea, pentru a încerca să-mi împărtășească din gustul memorabil al acestei salate pe care a savurat-o nu de mult în Hawaii.

Ce pot să spun, însă, este că această salată are un gust foarte deosebit și original, este o combinație atât de reușită, încât o voi prepara cât de curând încă o dată .

CORONIȚĂ APERITIV CU CIUPERCI ȘI PORUMB


Indiferent de alegerile pe care le facem pentru o combinație de aperitiv sărat care să ne satisfacă gusturile și preferințele culinare, o coroniță aperitiv cu porumb și ciuperci este una dintre variantele reușite pe care ne putem baza deseori atunci când ne dorim un preparat special cu care să încununăm mesele festive și nu numai.

15 iunie 2016

MÂNCARE DE FASOLE VERDE CU PULPE DE PUI


O mâncare de fasole verde cu pulpe de pui reprezintă pentru mulți dintre noi o rețetă rapidă de familie care ne scoate din orice impas legat de timp și dificultate. Se pregătește cât ai clipi cu doar câteva ingrediente și este deosebit de gustoasă alături de două cuibulețe cu morcovi și praz.

26 mai 2016

PIZZA DE CASĂ CU FENICUL ȘI ROȘII USCATE


Din multitudinea infinită a variantelor de pizza cu ingrediente nenumărate și în combinații care mai de care mai ingenioase, am ales să pregătesc o variantă proprie de pizza de casă cu fenicul și roșii uscate.

M-au inspirat roșiile uscate pe care le-am cumpărat zilele trecute și aroma proaspătă de anason a feniculului pe care l-am descoperit nu demult când am citit despre el și am fost uimită de câte beneficii aduce prin conținutul lui ridicat de fibre și substanțe purificatoare pentru organism.